Urheilufysioterapeutti

Tarja Koski

Olen urheilufysioterapiaan erikoistunut osaaja. Tunnen urheilevan ja kasvavan nuoren tuki-ja liikuntaelimistön tyypillisimmät haasteet, harjoittelun ja kehityksen erityispiirteet sekä vammat. Osaamiseeni kuuluu harjoitteluun liittyvät keinot, joilla voimme rakentaa urheilijaa päivä päivältä monipuolisemmaksi, vahvemmaksi ja harjoitus kerrallaan urheilullisemmaksi.

Minulta pyydetään apua mm. seuraavissa tilanteissa: vammojen ennaltaehkäisyä tukeva harjoittelu, kuormituksen säätely, liikkeen ja liikkumisen havainnointi sekä liikemallien opettaminen, nuoren urheilijan kipu, yksilöllinen harjoittelu vamman jälkeen, leikkauksen jälkeinen kuntoutus ja lajiin paluu, milloin pitää mennä lääkäriin jne. Lisäksi usein tulee vastaan toive, että tarvitaan tukea, innostamista ja motivointia, että lapsi tai nuori harjoittelisi monipuolisesti.

Urheilufysioterapeutin tehtävä on usein hyvin kokonaisvaltaista ja lähellä urheilijaa tapahtuvaa, luottamukseen perustuvaa työtä. Tehtävä on myös terveyskasvatuksellinen ja sen vuoksi neuvon ja ohjaan myös kokonaishyvinvointiin liittyvissä asioissa (ravinto, lepo, psyykkinen hyvinvointi) ja ohjaan tarvittaessa eteenpäin.

Seuraan tutkimuskenttää ja kouluttaudun aktiivisesti. Alkuvuodesta 2020 osallistuin Suorituskykyvalmentaja-koulutukseen ja syksyllä jatkan opintojani Jyväskylän ammattikorkeakoulussa Master´s Degree Programme in Sport and Exercise Physiotherapy- koulutusohjelmassa!

Avainosaaminen:
  • Nuoren urheilijan tuki- ja liikuntaelimistön kehittäminen
  • Liikunta- ja urheiluvammojen kuntoutus
  • Liikkeen ja liikkumisen monipuolistaminen
  • Yksilöllinen harjoittelu

Tarvitsetko fysioterapeutin apua tai mietit yhteistyötä?

Ensimmäinen yhteydenotto ja keskustelu on aina maksuton. Arvioidaan yhdessä minkälainen yhteistyö välillämme toimisi parhaiten.